25 jaar geleden vond er in Bosnië een gruwelijke oorlog plaats. Bij veel Nederlanders staan de beelden van de val van Sebrenica nog scherp op het netvlies. Dit jaar zendt de GZB voor het eerst zendingswerkers uit naar dit land: Adré & Marja Lichtendonk en Heleen van der Sluijs. Te midden van een complexe samenleving, met een grote kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen, willen zij gaan helpen bij de opbouw van de kerk. Iemand die zich daar ook altijd voor heeft ingezet is dr. Peter Kuzmic. Het is zijn verlangen dat over grenzen van taal, etniciteit en religie er in Bosnië een kerk is waar iedereen welkom is.

Dr. Kuzmic is een van de sprekers op de GZB-dag, die dit jaar plaatsvindt op D.V. zaterdag 16 maart. Het thema is ‘De Geest doorbreekt de grenzen’. De dag trekt jaarlijks zo’n 2.000 bezoekers om samen te luisteren naar inspirerende verhalen uit Gods wereldwijde kerk. De muzikale begeleiding is in handen van Martin Zonnenberg. Voor kinderen en jongeren zijn er aparte programma’s en is er kinderopvang aanwezig. Het is dus echt een dag voor jong en oud! Van harte welkom!

De belangrijkste gegevens op een rijtje:

• Sprekers zijn dr. Peter Kuzmic uit Kroatië, ds. André van der Graaf uit Heerde, ds. Yunusu Mataka uit Malawi en drs. Ilse Visser uit Oegstgeest
  • Kinder- en tienerprogramma’s (hele dag)
  • Kinderoppas (hele dag)
  • Keuzeprogramma’s in de pauze
  • Boekenmarkt en andere pauze-activiteiten
  • Locatie: Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan 123 in Barneveld
  • De dag duurt van 9.45 uur tot 15.45 uur
  • Zie voor meer info gzb.nl/gzb-dag

De toegang is gratis, maar het is wel nodig om van tevoren toegangskaarten te bestellen via www.gzb.nl/aanmelden of tel. 0343-512444. Zo weet u zeker dat er plek voor u is en weet de GZB op hoeveel kinderen ze mogen rekenen bij de opvang en de diverse programma’s. Van harte welkom!