Beste kinderen en ouders,
Deze zondag is de eerste van een aantal teksten uit de brieven van het Nieuwe Testament die we door het jaar heen lezen. Vandaag lezen we een gedeelte uit de brief aan de Galaten. Op deze zondag staat Galaten 5:22-26 centraal: een tekst die laat zien hoe een leven eruitziet wanneer je vreugde en vrede ervaart als je leven geleid wordt door de Heilige Geest. De Heilige Geest die helpt om geduldig te zijn en goed voor elkaar. Zing lekker mee, luister naar het verhaal waarin Paulus zijn brief schrijft. Ook kun je weer knutselen Deze week gaat de extra opdracht over ‘de vrucht van de Heilige Geest’. In de printbladen staat de mobiel van een duif met de vruchten van de Heilige Geest. Knutsel de mobiel in elkaar, maak een foto en stuur hem naar KND@hervormd-sprang.nl Fijne Pinksteren allemaal! Hartelijke groeten, De KND-leiding

Om het programma te bekijken en moet hem (rechtsboven in het scherm) downloadenAlleen op deze wijze kun je de liedjes beluisteren en het verhaal horen. We wensen jullie veel plezier met elkaar.Hartelijke groeten, De KND-leiding .

 

Vorige week:

Op deze zondag staat Psalm 23 centraal: een lied waarin God wordt beschreven als een herder. We mogen deze week horen dat God als een herder voor ons zorgt en ook op moeilijke momenten bij ons is. En weet je wie dit lied geschreven heeft? Juist, David! Zing lekker mee met de liedjes, luister naar het verhaal over hoe David een lied schrijft voor God.   Ook kun je weer meeknutselen! Deze week gaan we in de extra opdracht lekker zingen, net als David. Stuur de titel van je favoriete christelijke liedje op naar KND@hervormd-sprang.nl, dan maken wij een liedlijst waar de hele gemeente van kan genieten! Hopelijk komen er veel liedjes binnen!
Hartelijke groeten, De KND-leiding

Eerder:

Deze zondag is de laatste zondag van een blok met vier verhalen over het leven van David. Op deze zondag staat 1 Samuel 25:2-13 en 25:18-35 centraal: David luistert naar Abigaïl, de vrouw van Nabal. David vraagt Nabal om eten voor hem en zijn soldaten. Als Nabal weigert, wordt David zo kwaad dat hij hem wil vermoorden. De vrouw van Nabal, Abigaïl, deelt wel eten en brengt het naar David. Zing lekker mee met de liedjes, luister naar het verhaal over hoe David luistert naar Abigaïl en knutsel mee! Deze week gaat de extra opdracht over ‘delen’. Je kunt snoepjes verdelen, een traktatie uitdelen en je gedachten mededelen. Wij horen en zien graag wat jij deze week gaat verdelen, uitdelen of mededelen. Stuur dit naar KND@hervormd-sprang.nl, wij zitten

 

Zondag 10 mei is de derde van een blok met vier verhalen over het leven van David.
Op deze zondag staat 1 Samuel 18:6-16 en 19:1-18 centraal: Saul is jaloers op David en wil hem doden, maar Davids vriend Jonathan en Davids vrouw Michal helpen David. David bidt God om hem kracht te geven om Saul niet te doden, want God heeft Saul als koning uitgekozen. Via deze link zing je weer lekker mee met de liedjes en luister je  naar het verhaal. Ook kan je via deze link weer mee knutselen! Deze week is de Extra uitdaging een harp maken. David speelde voor Saul op de harp om hem rustig te krijgen, misschien ontspan jij van lekker knutselen aan je harp! Bij de printbladen staat een voorbeeld om een echt werkende harp te maken! Stuur een foto van je eigen gemaakte harp naar KND@hervormd-sprang.nl, wij zingen graag een liedje mee!  Hartelijke groeten, De KND-leiding

Zondag 3 mei is de tweede van een blok met vier verhalen over het leven van David. Op deze zondag staan 1 Samuel 17:4-11 en 17:32-53 centraal: David vecht tegen Goliath. Goliath was een sterke soldaat in het leger van de Filistijnen. Hij was bijna 3 meter lang! De meeste mensen in de tijd van de Bijbel waren ongeveer 1.60 meter, dan snap je wel waarom Goliath een reus genoemd wordt. David gaat zonder wapenuitrusting het gevecht aan met de zwaarbewapende Goliath. Davids vertrouwen op God zorgt ervoor dat hij de reus verslaat met een steentje. Via deze link zing je lekker mee met de liedjes en luister je naar het verhaal. Ook kun je weer mee knutselen via deze link De extra opdracht voor deze week is er één voor de dapperen! Maak een foto van een dapper ding! Iets wat je eigenlijk eng of vies vindt, maar toch durft. Een spin vasthouden, iets eten wat je niet zo lekker vindt, de vaatwasser inruimen terwijl je dat vies vindt. Stuur een foto van je dappere ding naar KND@hervormd-sprang.nl, wij applaudisseren voor je moed!  Hartelijke groeten, De KND-leiding

Zondag 26 april is de eerste van een blok met vier verhalen over het leven van David.
Op deze zondag staat 1 Samuel 16:1-13 centraal: Samuel maakt David koning.
Samuel moet van God naar Isaï gaan om een van zijn zonen tot koning te zalven. Uiteindelijk wordt David tot koning gezalfd. Dit lijkt geen logische keuze: David is de jongste, mensen verwachten geen grote dingen van hem. Maar God kijkt niet naar leeftijd of lengte, maar naar geschiktheid (en naar het hart). Ben je groot of ben je klein of ergens tussen in, God houdt van jou! Via deze link zing je lekker mee met de liedjes. Luister naar het verhaal, over hoe David koning wordt!  Ook nu kun je weer mee knutselen als je deze link volgt. Omdat we 27 april Koningsdag vieren, staat de extra opdracht voor deze week in het teken van koningen. Maak een mooie kroon, hoed of ander hoofddeksel om het feest mee te vieren! Stuur dit naar KND@hervormd-sprang.nl, wij genieten graag mee!

Het is vandaag de eerste zondag na Pasen. Een engel heeft de vrouwen verteld dat Jezus leeft. De vrouwen hebben het aan Jezus’ leerlingen verteld. Vandaag horen we hoe Jezus zijn leerlingen eropuit stuurt. Kijk en luister naar het bijbelverhaal, zing lekker mee met de liedjes en geniet van de knutsels.  Iedereen moet het goede nieuws over Jezus en Gods nieuwe wereld horen. Help je mee!! Maak een toeter, megafoon of luidspreker waarmee je laat horen (filmpje) of zien (foto) dat Jezus is opgestaan! Stuur dit naar KND@hervormd-sprang.nl. Zeg het hier, zeg het daar, want het Woord is waar! We wensen jullie veel plezier met elkaar.Hartelijke groeten, De KND-leiding

Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt? Weet je wel dat Jezus leeft, Hij is opgestaan!
Deze week mogen we toeleven naar Paasmorgen. We bieden deze week meerdere Bijbelverhalen aan op de weg naar Pasen, waar je naar kunt luisteren en kijken. Houd de website en Facebook dus goed in de gaten! Op zaterdag staat het programma voor Paasmorgen klaar op de website; deze week weer met een extra opdracht: laat met een foto zien dat de lente begonnen is!

Je kunt hier programma van Paasmorgen bekijken en moet hem daarna (rechtsboven in het scherm) downloaden. Alleen op deze wijze kun je de liedjes beluisteren en het verhaal horen. Ook hebben we een aantal bijbehorende werkbladen toegevoegd. We wensen jullie veel plezier met elkaar.

Eerder:
We hebben deze week mogen toeleven naar Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paasmorgen. Je kunt deze week naar meerdere Bijbelverhalen kijken en luisteren.
Voorafgaand – Palmpasen 
Donderdag – Het laatste avondmaal 
Donderdag – De hof van Getsemane
Vrijdag – De kruisiging
Zondag – De opstanding

Terugkijken:
Kijk hier naar de kindernevendienst bijdrage van zondag  5 april.
Kijk hier naar de kindernevendienst bijdrage van zondag  29 maart.
Kijk hier naar de kindernevendienst bijdrage van zondag 22 maart.