Catechese, het nieuwe seizoen gaat binnenkort beginnen!
Geef je op voor het komende catechese seizoen via: https://forms.gle/uUYprppsDAFnwEvTA
Meer informatie over de verschillende categorie├źn:

12 t/m 15 catechese
Iedere week is er op maandagavond catechese voor deze leeftijd van 12 t/m 15 jaar en we beginnen 27 september!
Dit is voor iedereen van 12 en 13 jaar om 19:00 (tot 19:45uur) en iedereen van 14 en 15 jaar om 20:00 (tot 20:45uur)
We gaan komend seizoen weer diverse thema’s behandelen, sommige thema’s geven aanleiding om er verder over na te denken, sommige juist over na te praten en andere om het in de praktijk te gaan toepassen. Let even op je leeftijd welke tijd je verwacht wordt iedere maandag.

16+ catechese (t/m 21 jaar)
Let op, voor jullie in deze leeftijd is de dag aangepast t.o.v. andere jaren!
Iedere week begint het programma op dinsdagavond om 20:00uur en we starten 28 september met de eerste avond!
Hierbij is er om de week catechese vanuit de methode Follow Me Next icm de mentorcatechese methode van de HGJB aangevuld met lessen over de geloofsleer (zoals bij belijdeniscatechese) door Ds. van Wijk.
De andere catechese-avonden worden vormgegeven als “JV-avonden” (Jeugdvereniging). Deze avonden staan in het teken van onderlinge ontmoeting, discussie en Bijbelstudie. De jongeren verzorgen bij de JV zelf een groot deel van de avond, daarin bijgestaan door de mentoren en de JV-avonden zijn meer gericht op Bijbelstudie en discussie. Deze opzet van twee soorten avonden samen vormen de 16+ catechese. We verwachten jullie dan ook iedere week.

22+
Als je 22 jaar of ouder bent, of je al belijdenis hebt gedaan, zijn er 2 soorten avonden die je bij kunt wonen. De Jeugdvereniging-avonden (om de week op dinsdag 20.00 uur) kan je blijven bezoeken tot je ongeveer 24 bent. In dat geval ligt het voor de hand dat je daarin een rol krijgt. Op de andere dinsdagavonden is er een 22+ kring (tot ca. 32 jaar). Deze avonden staan in het teken van Bijbelstudie, geloofsgesprek, en onderlinge ontmoeting.

Belijdeniscatechese
Wil je belijdeniscatechese gaan volgen? Je bent van harte welkom! Je kunt de belijdeniscatechese afwisselen met de Jeugdvereniging-avonden (aanvang 20.00 uur). Bij de belijdeniscatechese wordt je voorbereid op het leven als belijdend lid. Je krijgt daarom les over de geloofsinhoud. Belangrijker nog is de gezamenlijke zoektocht naar een eigen omgang met God. We voeren geloofsgesprekken, en bepalen samen welke plaats Gods Woord (en jouw contact met Hem) in je leven kan krijgen.
Waarschijnlijk heb je eerdere oproepen gemist of maak je nu pas de beslissing om belijdeniscatechese te gaan volgen. De opstart van het seizoen is inmiddels begonnen, stuur een mail naar e.vanwijk@hervormd-sprang.nl of als je jouw gegevens achter laat wordt er contact met je opgenomen.

Corona
Gedurende het seizoen zullen we de uitvoering van de catechese avonden voor iedere doelgroep afstemmen op de richtlijnen die op dat moment actueel zijn. Deze richtlijnen volgen het beleid van de gemeente Hervormd Sprang en het RIVM, door de inzet van de mentoren, betrokkenen en jongeren zal het met de huidige informatie mogelijk zijn om de catechese op een verantwoorde wijze op te starten.

Vragen?
Mocht het opgeven niet lukken of mocht je vragen hebben, mail gerust naar Hendrik via h.a.raamstijn@hervormd-sprang.nl