Kringen & verenigingen

Bijbelstudie Kring Jongeren

Wij zijn we?
Een Bijbelstudiegroep met, voor en door jongeren tussen de 16 en 25 jaar.

Wanneer?
Wekelijks op dinsdagavond, van 19.30 uur tot 21.15 uur.

19.30 - 20.00 uur inloop
20.00 - 21.15 uur bijbelstudie
21.15 - 21.45 uur naborrel

Wat doen we?
We houden op dinsdagavond een Bijbelstudieavond, bestaande uit: inloop, serieus gedeelte, afsluitgebed en naborrelen. Het serieuze gedeelte wordt steeds door een ander voorbereid en er vindt afwisseling plaats tussen een Bijbelstudie aan de hand van een Bijbeltekst en een Bijbelstudie aan de hand van een (actueel) onderwerp. We maken bij eerst genoemde gebruik van een methode, aangeleverd door de kerk. Bij het kiezen van de onderwerpen kunnen alle groepsleden zelf aangeven welke onderwerpen ze graag behandelen. Voel je vrij om een eigen invulling te geven aan de avond. Naast de gewone avonden is het ook de bedoeling andere leuke gezellige activiteiten te organiseren met de kring. Onze kring is in principe een thuiskring, maar als dit niet uitkomt is dit geen enkel probleem, want er is een vast adres waar we altijd terecht kunnen.

Wat bieden we?
Een open, jonge, persoonlijke, betrouwbare kring met ruimte voor groei en flexibiliteit.

Onze kring is een open kring en toegankelijk voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar vanuit iedere richting, maar wij bouwen op de grond van de Hervormde Kerk in Sprang en houden ook deze richtlijnen in acht. Wij staan voor persoonlijkheid, groei en flexibiliteit en we streven naar een kring op basis van vertrouwen. Alle gebedspunten worden naar elkaar gemaild, zodat er ook buiten de kring met elkaar meegeleefd kan worden door middel van onder andere gebed.

We willen ons onderscheiden van andere kringen. Geen concurrentie, maar gelijkwaardig op basis van nieuwe en verfrissende bouwgrond.

Meedoen?

Als je geïnteresseerd bent, dan vinden we het heel leuk als je een keer mee komt kijken. We beginnen dit seizoen op dinsdag 2 oktober, Kerkstraat 55 in Sprang Capelle. Het is voor ons wel makkelijk als je van te voren even opgeeft door een mailtje te sturen naar de kringleider. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) (Tel: 06-34401437). Hier kun je ook terecht voor meer informatie. Je kunt natuurlijk ook later in het jaar nog een kijkje komen nemen en instromen.

Bijbelkringwerk

bijbelkring

Het nieuwe winterseizoen gaat bijna beginnen. Ook het kringwerk gaat dan weer starten. Samen met andere gemeente leden de bijbel openen/zingen/kletsen/bidden etc. Achter in de kerk liggen nog informatie papieren over het kringwerk in onze gemeente. Heeft u nog niet zo’n brief ontvangen en wilt u toch meer weten over het kringwerk, neem er dan een mee. U kunt zich door middel van het antwoordstrookje opgeven of meer informatie aan vragen. Achter in de kerk staat een doos waarin u het antwoordstrookje kunt deponeren tot en met zondag 25 september. Ook kunt u meer informatie bekijken op onze website onder kringen en verenigingen. We hopen op veel nieuwe aanmeldingen en een goed en gezegend seizoen. Via bijgevoegde bijlage kunt u of jij het antwoordstrookje downloaden en invullen. De kringcommissie.

Hervormde vrouwendienst

De HVD heeft als doel de ouderen vanaf 75 jaar in onze gemeente om de 4 à 6 weken te bezoeken, zodat het contact vanuit de gemeente in stand wordt gehouden. Vooral als men niet vaak de deur uitkomt wordt een bezoekje op prijs gesteld. Bij dit bezoekje wordt het ouderenblad "Licht in de Avond" meegenomen en indien men dit op prijs stelt wordt hier uit voorgelezen. De bezoeken worden afgelegd door diverse dames uit onze gemeente. Graag zouden wij ons groepje uitbreiden, zodat meer mensen bezocht kunnen worden. Alle leden van de gemeente die ouder zijn dan 75 jaar kunnen contact met ons opnemen om bezocht te worden.
Met vragen kunt u terecht bij: Rieki van Zelst of Marianne Brouwer.

Zondagavondkring

Enkele seizoenen geleden is een bijbelgesprekskring gestart op zondagavond. De kring werd in eerste instantie bezocht door ongeveer tien deelnemers, zowel mannen als vrouwen, tussen de 20 en 45 jaar. Inmiddels is de kring zo groot geworden, dat de kring gesplitst is in twee groepen. Eén groep komt elke derde zondagavond van de maand bij elkaar, de andere één keer in de drie weken. De avonden worden gehouden bij de deelnemers thuis en worden telkens door twee deelnemers voorbereid. Mocht u zich willen aansluiten bij één van beide kringen of een keer komen kijken, dan kunt u contact opnemen met Henk en Eline van Zelst (0416-272894) / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met Martine Bogers (0416-282342).

Donderdagavondkring

Wij zijn een nieuwe kring die in 2007 is gestart. Op dit moment zitten er veertien mensen op deze kring. De leeftijd varieert tussen de 25 en 45 jaar. We komen één keer per drie weken bij elkaar. De bijbelgesprekskring wordt afwisselend bij de kringleden thuis gehouden. Om de beurt bereiden twee personen de avond voor. Uiteraard alleen wanneer je dit fijn vind om te doen. Mooi is het dat iedereen dat weer op zijn of haar manier doet, waardoor er een verscheidenheid aan werkvormen gebruikt worden. We gebruiken het kringwerkboekje dat door de kringwerkcommissie wordt aangereikt. De avonden zijn gezellig, mede door de huiselijke sfeer en ook erg leerzaam. Nieuwe leden zijn welkom, ook als je zomaar een keer mee wil doen om de sfeer te proeven. Neem contact op met Henri en Lijnie Bogers (e-mail: Henri.lijnie@hetnet of tel.nr. 0416 277661) We heten u en jou van harte welkom!