VBK Sprang

20 t/m 27 augustus 2023

In de laatste week van de zomervakantie staat de VBK-tent weer op het Molenplein in Sprang- Capelle. Het belooft een mooie week te worden met een gevarieerd programma. Voor iedereen, van jong tot oud, is er genoeg te doen! Doe je mee?! Neem gerust een vriend of vriendin mee!

Tel maar mee!
De activiteiten worden georganiseerd rond het thema ‘Tel maar mee!’ Als we alles bij elkaar optellen wat er in de Bijbel over God geschreven staat, dan ontdek je steeds meer over Wie Hij is. Voor God tel je niet ‘een beetje’ mee, maar helemaal! Hij wil jou graag leren kennen. We ontdekken dat Hij trouw is en dat Hij doet wat Hij belooft. We ervaren dat we op God mogen rekenen, omdat we voor Hem meetellen.

Opzetten tent:
Anders dan anders! Dit jaar arriveert de tent al op vrijdagmiddag. Om 16.00 uur zullen we er met elkaar voor zorgen dat de tent wordt neergezet. Help jij ook mee?! Vele handen maken licht werk!

Programma:
Hieronder zie je in één oogopslag een overzicht van alle activiteiten.

Tentdienst:
We starten de VBK-week met een tentdienst op zondagmiddag om 15.00 uur. Ds. E.E. Bouter uit Hendrik-Ido-Ambacht hoopt dan voor te gaan. Concrete zal voor de muziek zorgen. Iedereen is van harte welkom! Er staan in de tent geen stoelen of banken, dus neem je zelf een stoel mee?

Voor medewerkers:
Ben je medewerker tijdens de VBK? Dan word je op woensdagochtend 23 augustus om 8.15 uur in de tent verwacht. Voor die tijd nieuwsgierig? Kom gerust om dinsdag 22 augustus de tent even inwandelen om te kijken wat we gedurende de week gaan doen. Dit jaar zal er geen medewerkersavond plaatsvinden.

Bingo:
Op dinsdagavond 22 augustus is er weer een ouderwetse Bingo-avond! Er zijn acht rondes met superleuke prijzen! Na vier rondes wordt er een pauze gehouden. Je kunt dus ook tot de pauze meedoen, dat is wellicht handig voor kleine kinderen. De kosten voor vier rondes zijn € 3,00 en voor acht rondes € 6,00. Daarvoor krijg je ook te drinken en wat lekkers. Je hoeft je van te voren niet op te geven. Je bent van harte welkom in de grote tent vanaf 18.45 uur, we starten om 19.00 uur. Doe je mee? Bingo!

VBK:
De woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend zijn natuurlijk gereserveerd voor de kinderen. Ben je ergens tussen de 4 en 12 jaar? Dan zien we je graag bij de grote tent. We bieden een afwisselend programma aan: we gaan zingen en muziek maken, Bijbel lezen en bidden, knutselen en spelletjes doen, en nog veel meer. Het thema is ‘Tel maar mee!’ Op woensdagochtend begint het programma om 9.30 uur met een voorstelling van Theater de Regenboog. Ook je ouders of kleinere kinderen zijn hierbij van harte welkom. Om 12.30 uur is het programma afgelopen. Op donderdag start het programma weer om 9.30 uur. En om 12.00 uur gaan we lekker pannenkoeken eten. Het programma is dan om 13.00 uur afgelopen. Op vrijdag is het programma om 12.30 uur afgelopen. Wat we deze dagen verder nog gaan doen, houden we nog als verrassing, maar reken maar dat je drie leuke ochtenden in de tent zult hebben! Informatie voor de ouders vind je hier.

VBK+:
Hoi allemaal, 23, 24 en 25 augustus gaat de VBK+ weer van start. De avonden worden gevuld met leuke spelletjes, opdrachten, sketches en vooral erg veel gezelligheid. Meer informatie over de tijden volgt nog. Wij hopen jullie allemaal te zien en neem je vrienden/vriendinnen gezellig mee! Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. Tot dan! Groetjes, de VBK+ leiding

Mannenavond:
We organiseren een leuke mannenavond op woensdag 23 augustus, met een hapje, een drankje en wat actie. Alle mannen zijn van harte welkom op het Molenplein vanaf 19.30 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor deze avond.

Seniorenmiddag:
Op donderdag 24 augustus is er een ouderenmiddag in de VBK-tent. U bent allen van harte welkom om gezellig mee te doen, ook als u nog niet eerder bent geweest. Graag van tevoren even opgeven bij Petra van Baardwijk, ook voor eventueel vervoer, via telefoonnummer 0416-276493.

Vrouwenavond:
Lieve vrouw,

Donderdagavond 24 augustus heten we je om 20.00 uur van harte welkom op de vrouwenavond. Er staat een afwisselend programma voor je klaar met ontmoeting, creativiteit of beweging. Geef je op voor maandag 21 augustus, zodat we voor voldoende materialen kunnen zorgen.

Aanmelden bij Marjon Kerstens via 06 41752002 of marjonschop@gmail.com

Laat even weten bij welke activiteit jij wilt aansluiten:
1. Pastelkrijt workshop
2. Bingo wandeltocht

Kosten 5.00 euro p.p. inclusief hapje & drankje.
Tot dan!

Maaltijd:
Weet u nog? Die frietkar op het Molenplein vorig jaar? Prachtig weer, mooie opkomst, lekker eten! Wij gaan er vanuit dat het dit jaar weer gezellig druk wordt, vandaar dat er niet 1, maar 2 frietkarren zullen zijn! We hopen weer veel gemeenteleden en andere geïnteresseerden te ontmoeten! Kom je ook?! Van harte welkom vanaf 17.00 uur.

Afsluitende dienst in de kerk:
Zondagochtend om 9.30 uur is de afsluitende dienst in de kerk van Sprang. Dit wordt ook gelijk gecombineerd met de opening van het winterwerk en de doorstroomdienst. De voorganger van de dienst is ds. J.P. Lensen uit Poederoijen. Na de dienst is er ook nog gelegenheid om met elkaar koffie te drinken en na te praten over de VBK-week.

Calamiteitenplan:
Klik hier voor het calamiteitenplan van de VBK. Klik hier voor de samenvatting ervan.

Vrijwilligers gezocht!:
Om dit alles te organiseren, hebben we best veel mensen nodig die mee willen helpen.

  • Voor het kinderprogramma op woensdag t/m vrijdagochtend voor hebben we nog veel vrijwilligers nodig die een groepje willen begeleiden.
  • Speel je een muziekinstrument? Aanvulling voor de tentband is van harte welkom!
    Lijkt het je mooi om je steentje bij te dragen aan deze leuke week of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar vbk@hervormd-sprang.nl of spreek een van de stuurgroepleden aan.
    Weet je nu al dat je mee wilt doen, geef je dan snel op via het mailadres of via deze link. Je helpt ons enorm door je al vroeg op te geven!

We zien uit naar een mooie week!

Hartelijke groet van de stuurgroep,
Janneke Verwoerd (06-18640298), Lijnie Bogers (06-22698163), Henko Lam, Janske van Aalsburg, Martine Rozenbrand, Michel Verwoerd, Margreet Broeders

vbk@hervormd-sprang.nl