VBK Sprang

27 augustus t/m 4 september 2022
We zijn heel blij dat de VBK weer in de tent op het Molenplein georganiseerd wordt. De laatste week van de zomervakantie belooft een mooie week te worden met een gevarieerd programma. Voor iedereen, van jong tot oud, is er genoeg te doen! Doe je mee?! Neem gerust een vriend of vriendin mee!

Alles Andersom
De activiteiten worden georganiseerd rond het thema Alles Andersom. In het woord ‘andersom’ zitten twee woorden, namelijk: ‘anders’ en ‘om’. Als iets ‘anders’ gaat, dan wat jij van tevoren had bedacht, moet je soms je denkbeelden of verwachtingen bijstellen. Dat kan lastig zijn, omdat je iets al zolang gewend bent. Je hebt even tijd nodig om zeg maar ‘om’ te gaan.

In dit thema gaat het over Jezus, Hij is Degene die ‘alles andersom’ maakt! Per dag staat er een ander verhaal over Hem centraal. Hierdoor ontdekken we dat Jezus totaal anders is dan wij misschien wel denken.

Programma
Hieronder een overzicht van alle activiteiten.

Dag Tijd Wat? Voor wie? Bijzonderheden

zaterdag

27-08

08.00 uur Tent opbouwen iedereen  

zondag

28-08

15.00 uur Tentdienst iedereen  

maandag

29-08

19.30 uur Kick-off alle medewerkers Leuk programma + broodje hamburger

dinsdag

30-08

19.00 uur Bingo iedereen € 6 voor 8 rondes, € 3 voor 4 rondes

woensdag

31-08

09.00 uur

09.30 uur

09.45 uur

12.00 uur

13.00 uur

Inschrijven VBK

Start

Poppentheater

Pannenkoeken eten

Einde

4-12 jaar

 

 

 

 

familie is welkom bij het poppentheater + koffie

19.00 uur VBK+ 12-18 jaar in de grote tent
19.30 uur Mannenavond mannen in de kleine tent

donderdag

01-09

09.30 uur-

12.30 uur

VBK 4-12 jaar

 

 

14.00 uur Seniorenmiddag senioren in de grote tent
19.00 uur VBK+ 12-18 jaar in de grote tent
19.30 uur Vrouwenavond vrouwen in de kleine tent

vrijdag

02-09

09.30 uur-

12.30 uur

VBK 4-12 jaar  
17.00 uur Maaltijd iedereen  
19.00 uur Afbouwen tent iedereen  
20.00 uur VBK+ 12-18 jaar overnachting i.v.m. 30-jarig jubileum

zondag

04-09

09.30 uur Afsluitende dienst in de kerk iedereen na de dienst koffiedrinken
 

Tentdienst
We starten de VBK-week met een tentdienst op zondagmiddag om 15.00 uur. Ds. E. van Wijk zal voorgaan en Concrete zorgt voor de muzikale begeleiding. Iedereen is van harte welkom!

Kick-off voor medewerkers
Ben je medewerker tijdens de VBK? Dan ben je van harte welkom bij de kick-off op maandagavond. We doen een leuk spel en sluiten af met een broodje hamburger. En ondertussen word je natuurlijk helemaal bijgepraat.

Bingo
Op dinsdagavond 30 augustus kunnen we eindelijk weer bingo-en! Er zijn acht rondes met superleuke prijzen! Na vier rondes wordt er een pauze gehouden. Je kunt dus ook tot de pauze meedoen, wellicht handig voor kinderen. De kosten voor vier rondes zijn € 3,00 en voor acht rondes € 6,00. Daarvoor krijg je ook te drinken en wat lekkers. Je hoeft je van te voren niet op te geven. Je bent van harte welkom in de grote tent vanaf 18.45 uur, we starten om 19.00 uur. Doe je mee? Bingo!

VBK
De woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend zijn natuurlijk gereserveerd voor de kinderen. Ben je ergens tussen de 4 en 12 jaar? Dan zien we je graag bij de grote tent. We bieden een afwisselend programma aan: we gaan zingen en muziek maken, bijbel lezen en bidden, knutselen en spelletjes doen, en nog veel meer. Het thema is Alles Andersom. Daarom hebben we het programma een beetje omgedraaid. Op woensdagochtend is er een poppentheater van de barmhartige baviaan. Ook je ouders of kleinere kinderen zijn hierbij van harte welkom. En om 12.00 uur gaan we lekker pannenkoeken eten. Wat we deze dagen verder nog gaan doen, houden we nog als verrassing, maar reken maar dat je drie leuke ochtenden in de tent zult hebben! Informatie voor de ouders vind je hier.

VBK+
Hoi allemaal,
1, 2 en 3 september gaat de VBK+ weer van start. De avonden worden gevuld met leuke spelletjes, opdrachten, sketches en vooral erg veel gezelligheid. Meer informatie over de tijden volgt nog. Wij hopen jullie in september allemaal te zien en neem je vrienden/vriendinnen gezellig mee! Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. Tot dan! Groetjes, de VBK+ leiding

Mannenavond
We organiseren een gezellige mannenavond op woensdag 31 augustus, met een hapje, een drankje en wat actie. Alle mannen zijn van harte welkom in de kleine tent op het Molenplein vanaf 19.30 uur. De entree is € 10.

Seniorenmiddag
De ouderenmiddag houd donderdag 1 september een spelletjesmiddag in de VBK-tent. We zingen wat en doen gezellig spellen met elkaar. Allen van harte welkom om gezellig mee te doen, ook als u nog niet eerder bent geweest. Graag van tevoren even opgeven bij Petra van Baardwijk, ook voor eventueel vervoer via telefoonnummer 0416-276493.

Vrouwenavond
Donderdagavond 1 september is er gezellige avond speciaal voor vrouwen. De (kleine) tent gaat open om 19.30 uur. Je krijgt dan koffie of thee met wat lekkers. Het programma start om 20.00 uur met een gezamenlijke opening. Daarna kun je kiezen wat je gaat doen:

  1. Wandelpuzzeltocht. Tijdens een wandeling (van ruim 2 kilometer) worden er allerlei opdrachten gedaan en vragen gesteld. Welk groepje wint? Je kunt je alleen opgeven, maar ook als groepje.
  2. Opruimcoach Kimke komt vertellen hoe je een opgeruimd huis krijgt waar overzicht en balans is, en waar opruimen makkelijk gaat. Zo krijg je ruimte in je huis, en ruimte voor de dingen die belangrijk zijn. Kimke werkt via de KonMari methode.
  3. Ruilmarkt* voor dameskleding en -accessoires, woonaccessoires en leuke snuisterijen. Voor deze markt neem je spullen mee die je zelf niet meer gebruikt, maar die nog heel goed zijn om een ronde mee te gaan. Elk artikel kan voor 2 euro worden meegenomen en de opbrengst is voor het goede doel (Sprang bouwt aan verandering in Oeganda). Je kunt ook meedoen met de ruilmarkt als je eerst kiest voor de wandelpuzzeltocht. Klik hier voor meer info.

Rond 22.00 uur sluiten we de avond, maar daarna is er nog wel een lekker drankje en hapje. We hopen je te zien, en het is leuk als je een vriendin of buurvrouw meeneemt!
Opgeven kan t/m maandagavond 29 augustus via dit formulier, of telefonisch/app bij Margreet Broeders: 06-46298948. Om mee te doen vragen we € 5,00 entree. Mocht dit bedrag een bezwaar zijn, dan kun je dit aangeven bij je opgave.

Maaltijd
Op vrijdagavond combineren we de afsluiting van de VBK met het startweekend. Daarom is er een gezellige maaltijd op het Molenplein waarvoor iedereen wordt uitgenodigd! Voor € 3 krijg je een lekker frietje met een snack. We hopen veel gemeenteleden te ontmoeten! Kom je ook?! Van harte welkom vanaf 17.00 uur.

Afsluitende dienst in de kerk
Zondagochtend is de afsluitende dienst in de kerk. Dit wordt ook gelijk gecombineerd met de opening van het winterwerk en de doorstroomdienst. Na de dienst is er ook nog koffie drinken.

Flyer VBK

Klik hier voor de flyer van de VBK.
 

Calamiteitenplan

Klik hier voor het calamiteitenplan van de VBK. Klik hier voor de samenvatting ervan.

Vrijwilligers gezocht!

Om dit alles te organiseren, hebben we best veel mensen nodig die mee willen helpen.

  • De drie organisatoren van de Yellow Kids hebben aangegeven dit jaar voor het laatst mee te doen. Vele jaren hebben zij zich ingezet, maar ze willen nu het stokje doorgeven. Yellow Kids is voor kinderen van 10 tot 12 jaar op woensdag- t/m vrijdagochtend. We zoeken dus naar drie nieuwe vrijwilligers. Als je je dit jaar opgeeft, dan kun je komende zomer ‘stage lopen’ en een hoop ervaring opdoen voor volgend jaar.
  • Voor de catering zoeken we iemand die de inkoop wil doen en de vrijwilligers van de catering kan aansturen.
  • Verder hebben we natuurlijk veel handen nodig op woensdag t/m vrijdagochtend voor het kinderprogramma voor het begeleiden van een groepje kinderen.
  • Speel je een muziekinstrument? We hebben nog dringend mensen nodig voor de VBK-tentband op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.

Lijkt het je mooi om je steentje bij te dragen aan deze leuke week of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar vbk@hervormd-sprang.nl of spreek een van de stuurgroepleden aan.

Weet je nu al dat je mee wilt doen, geef je dan snel op via het mailadres of via deze link. Je helpt ons enorm door je al vroeg op te geven!

We zien uit naar een mooie week!

De stuurgroep
Janneke Verwoerd, Lijnie Bogers (06-22698163), Henko Lam, Janske van Aalsburg, Margriet Haverhals, Marit Uijl, Martine Rozenbrand, Michel Verwoerd, Margreet Broeders