VBK Sprang

11 t/m 18 augustus 2024

In de laatste week van de zomervakantie staat de VBK-tent weer op het Molenplein in Sprang-Capelle. Het belooft een mooie week te worden met een gevarieerd programma rond het thema WegWijs. Voor jong en oud is er genoeg te doen. Je bent van harte welkom, ook als je nog niet eerder bent geweest!

WegWijs
Het thema deze week is WegWijs, oftewel ‘Ga wijs op weg’. In de Bijbelverhalen ontmoeten we mensen die de weg wijzen. Zij laten zien wat God van ons verwacht. Uiteindelijk zijn wij allemaal ‘kleine wegwijzers’. Wij mogen anderen wijzen op een leven met God en Jezus. Maar, uiteindelijk wijst God ons Zelf de weg, door Zijn Geest.   

Programma:
Hieronder zie je in één oogopslag een overzicht van alle activiteiten. Download hier de flyer.

Tentdienst:
We starten de VBK-week met een tentdienst op zondagmiddag 11 augustus om 15.00 uur. Onze oud-predikant ds. L. Plug uit Barneveld zal dan voorgaan. Iedereen is van harte welkom! Er staan in de tent geen stoelen of banken, dus neem je zelf een stoel mee? Na afloop is er koffie, thee en wat fris te drinken.

Bingo:
Op dinsdagavond 13 augustus is er weer een ouderwetse Bingo-avond! Er zijn acht rondes met superleuke prijzen! Na vier rondes wordt er een pauze gehouden. Je kunt dus ook tot de pauze meedoen, dat is wellicht handig voor kleine kinderen. De kosten voor vier rondes zijn € 3,00 en voor acht rondes € 5,00. Daarvoor krijg je ook te drinken en wat lekkers. Je hoeft je van te voren niet op te geven. Je bent van harte welkom in de grote tent vanaf 18.45 uur, we starten om 19.00 uur. Doe je mee? Bingo!

VBK:
De woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend zijn natuurlijk gereserveerd voor de kinderen. Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Dan zien we je graag bij de grote tent. We bieden een afwisselend programma aan: we gaan zingen, uit de Bijbel lezen en bidden, er is een poppenkast, we gaan knutselen en spelletjes doen, en nog veel meer. Het thema is ‘WegWijs’. Reken maar dat je drie leuke ochtenden in de tent zult hebben!

Op woensdagochtend kun je je vanaf 9.00 uur inschrijven. Het programma begint om 9.30 uur met een voorstelling van christelijk kindertheater Onwijz. Ook je ouders of kleinere kinderen zijn hierbij van harte welkom. Om 12.30 uur is het programma afgelopen.

Op donderdag ben je om 9.30 uur weer van harte welkom. We starten deze dag met iets superleuks: een bouwdorp. Dus trek je kluskleren aan en bouw lekker mee! Van bouwen krijg je vast honger, dus aan het einde van de ochtend gaan we lekker pannenkoeken eten. Het programma is om 13.00 uur afgelopen.

Op vrijdag starten we weer om 9.30 uur. Ook vandaag gaan we weer werken aan het bouwdorp, dus je kluskleren mag je nog een keer aan! Het programma is om 12.30 uur afgelopen.

Voor medewerkers:
Ben je medewerker tijdens de VBK? Dan word je op woensdagochtend 14 augustus om 8.15 uur in de tent verwacht. Voor die tijd nieuwsgierig? Kom gerust op dinsdag 13 augustus de tent even inwandelen om te kijken wat we gedurende de week gaan doen.

VBK+:
Hoi allemaal,
Op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond (14, 15 en 16 augustus) gaat de VBK+ weer van start. De avonden worden gevuld met leuke spelletjes, opdrachten, sketches en vooral erg veel gezelligheid. Meer informatie over de tijden volgt nog. Wij hopen jullie allemaal te zien en neem je vrienden/vriendinnen gezellig mee! Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. Tot dan!
Groetjes, de VBK+ leiding

Mannenavond:
We organiseren een leuke mannenavond op woensdag 14 augustus, met een hapje, een drankje en wat actie. Alle mannen zijn van harte welkom op het Molenplein vanaf 19.30 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor deze avond. Kom ook, en neem een vriend of buurman gerust mee!

Seniorenmiddag:
Op donderdag 15 augustus om 14.00 uur is er een seniorenmiddag in de VBK-tent. U bent allen van harte welkom om gezellig mee te doen, ook als u nog niet eerder bent geweest. Graag van tevoren even opgeven bij Petra van Baardwijk, ook voor eventueel vervoer, via telefoonnummer 0416-276493.

Vrouwenavond:
Lieve vrouwen,
Wie of wat geeft er richting aan jouw leven? Een vraag waar we op de vrouwenavond op donderdag 15 augustus bij stil staan. Er wacht weer een avond met ontmoeting voor vrouwen jong & oud(er). Je bent van harte welkom (starttijd 19.30 uur)!
Wil je, voor 12 augustus, laten weten of je erbij bent? Dit kan door je op te geven bij Marjon Kerstens via marjonschop@gmail.com of 06-41752002. Geef dan direct door aan welke workshop je deel wilt nemen:
1. Bootcamp (neem dan zeker je sportkleding en het liefst een matje mee)
2. Emmaüswandeling (verdiepende geloofswandeling)
3. Porselein bordje stippen (creatief aan de slag)
De eigen bijdrage is 5 euro en je kunt contant of met een QR code betalen.
Tot dan! Haggith & Marjon

Maaltijd:
Ook dit jaar willen we weer gezellig met elkaar eten in/bij de tent. Een lekker frietje, een snack en een ijsje voor maar 5 euro. Met deze maaltijd willen we tevens het winterseizoen openen. We hopen weer veel gemeenteleden en andere geïnteresseerden te ontmoeten! Kom je ook?! Van harte welkom vanaf 17.00 uur.

Afsluitende dienst in de kerk:
Zondagochtend om 9.30 uur is de afsluitende dienst in de kerk van Sprang. Dit wordt ook gelijk gecombineerd met de opening van het winterwerk en de doorstroomdienst. De voorganger van de dienst is ds. E.E. Bouter uit Hendrik-Ido-Ambacht. Na de dienst is er ook nog gelegenheid om met elkaar koffie te drinken en na te praten over de VBK-week. Van harte welkom!

Vrijwilligers gezocht!
Om dit alles te organiseren, hebben we best veel mensen nodig die mee willen helpen.
• Voor het kinderprogramma op woensdag t/m vrijdagochtend voor hebben we nog veel vrijwilligers nodig die een groepje willen begeleiden.
• Speel je een muziekinstrument? Aanvulling voor de tentband is van harte welkom!
Lijkt het je mooi om je steentje bij te dragen aan deze leuke week of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar vbk@hervormd-sprang.nl of spreek een van de stuurgroepleden aan.

Gift:
Wil je een gift geven voor de VBK, dan kan dat via de QR-code. Hartelijk bedankt! 

We zien uit naar een mooie week!

Hartelijke groet van de stuurgroep,
Lijnie Bogers (06-22698163), Henko Lam, Irma Boogaarts, Janske van Aalsburg, Michel Verwoerd, Erik en Mirjam den Braber, Sifra Nieuwkoop, Margreet Broeders

vbk@hervormd-sprang.nl