VBK 2021 ‘Hallo, contact?!’

LINK NAAR DE LIVESTREAM: Kerkdienst volgen | Hervormd Sprang

De liturgie voor de dienst zondagochtend 5 september: Liturgie VBK dienst

In de laatste week van de zomervakantie is er weer VBK. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het thema is ‘Hallo Contact?!’ en dat is iets waar we allemaal weer naar uitzien: contact met elkaar! Hoe maken we contact met elkaar is een moeilijke vraag op dit moment maar we kunnen altijd contact maken met God. Hoe dan? Dit willen we vertellen tijdens de VBK, door Bijbelverhalen te vertellen, poppenkast, lekker zingen en nog veel meer.
Doe jij ook mee? Gezellig!

Het programma is op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag: 1, 2, 3 en 5 september 2021.
’s Ochtends wordt er om 10.00 uur live uitgezonden vanuit de kerk. Kijk mee via de livestream op Kerkdienst volgen | Hervormd Sprang. ’s Middags worden er activiteiten georganiseerd.
Op maandag 30 augustus worden op het Molenplein tasjes uitgedeeld met knutselmaterialen en andere leuke dingen. Om mee te doen met het knutselen en het spel op donderdagmiddag heb je de tas nodig! Kom je ‘m ook ophalen?

De VBK+ organiseert drie avonden een programma die starten op het Kerkplein.

Hier vind je een filmpje waarin het thema wordt geïntroduceerd en hier vind je de flyer met alle gegevens.

Maandag 30 augustus

Tas ophalen
Maandagmiddag kun je van 15.00 uur t/m 19.30 uur een leuke tas ophalen met knutselmaterialen, de vragen voor het spel Crazy88 en andere leuke dingen. Zien we je dan?!

Woensdag 1 september

Spelmiddag 4-12 jaar
Woensdagmiddag kun je een aantal keileuke spelletjes doen op het Molenplein. Zo is er een spel waarbij je met een katapult mag schieten. Ook gaan we een bijzondere variant van boter-kaas-en-eieren spelen. Bij deze variant moet je snel én slim zijn.

Doe je ook mee? Al je vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk ook welkom! Nodig zo veel andere kinderen uit als je maar wilt!

Voor papa en mama:
De spelletjes beginnen om 14:00 uur, maar de kinderen kunnen zich aanmelden vanaf 13:45 uur op het Molenplein. We gaan door tot ongeveer 15:30 uur. Trek de kinderen oude kleren aan! Bij een aantal spellen kunnen ze wat vies worden. Er zijn ook een aantal spellen met water waarbij de kinderen een beetje nat kunnen worden. Nat worden is niet het doel van de spellen.

De kinderen worden bij aankomst in groepjes verdeeld. Vervolgens wordt er een leiding aan een groepje toegewezen. Ouders hoeven daarom niet bij de spellen te blijven, maar zijn natuurlijk wel van harte welkom om te kijken!

Op het Molenplein staat dit jaar geen toiletwagen. Alle spelletjes zijn vanwege de coronamaatregelen buiten. Wilt u bij het halen, brengen en kijken de 1,5 meter afstand in acht nemen? Dank alvast!

Voor de spelmiddag hebben we nog vrijwilligers nodig!

  • Zou jij een middag mee willen helpen?
  • Om weer even het VBK-gevoel te voelen?
  • Het is op woensdagmiddag 1 september.
  • Het spel is vanaf 14.00 uur tot 15.30 uur.
  • Kan je ons vanaf 13.15 uur helpen?

Geef je op via het Google formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfVcHw99t4fyOoIn-0WMEbLKuqDzv6vX3pSyobJ-E-fwUksg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Wensradio
Woensdagavond 1 september om 18.30 uur is er een speciale kinderuitzending van wensradio. De wensradio is te beluisteren via deze link. Je kunt de wensradio ook later terug luisteren.

Tot en met maandagavond 30 augustus kun je een lied aanvragen via vbk@hervormd-sprang.nl. Dat mag een lied voor een ander zijn, maar ook gewoon jouw eigen lievelingslied dat je graag weer eens wilt horen.

Donderdag 2 september

Spel Crazy88!

Op donderdagmiddag 2 september spelen we Crazy88. Wie speelt er mee met dit te gekke spel? Crazy88 is een spannende race tegen de klok en tegen de andere teams. Er moeten 88 opdrachten voltooid worden binnen 1,5 uur. Hieronder vind je de uitleg:

  • Maak een team! Iedereen mag meedoen; vriendjes en vriendinnetje, broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s en alle andere mensen die zin hebben!
  • Open om 14.00 uur (niet eerder!) de envelop met de opdrachten (uit het tasje).
  • Voer zoveel mogelijk opdrachten uit. Voor iedere opdracht kun je één punt verdienen. De uitvoering van de opdrachten moet worden vastgelegd op foto of video die met een mobiele telefoon kan worden verzonden, zorg dus voor WIFI en/of genoeg MB’s om ze te kunnen verzenden.

Wat moet je doen als je wilt meespelen?

Stuur donderdagmiddag tussen 13.15 uur en 13.30 uur een whatsapp of sms naar het volgende telefoonnummer: 06-42711436. In dit appje moet het volgende staan:

  • Wie zitten er in je team (namen + leeftijden) en jullie teamnaam (wees creatief voor een extra punt!)

Tussen 13.45 uur en 14.00 uur ontvang je een bericht terug met verdere instructies rondom het aanleveren van de opdrachten en naar welk nummer je dit moet sturen. De opdrachten mogen zowel rondom huis worden uitgevoerd als ergens anders. Let tijdens het spel wel goed op je eigen veiligheid en die van de anderen.

Om 15.30 uur is het spel afgelopen en worden de foto’s/filmpjes die vanaf dan ingeleverd worden niet meer meegenomen in de puntentelling.

Natuurlijk zijn er ook toffe prijzen te winnen. Kijk dus vrijdag 3 september ook om 10.00 uur weer naar de online uitzending van de VBK want dan worden de winnaars bekend gemaakt. Ook is er dan een presentatie* te zien van de leukste, gekste en mooiste opdrachten.

Veel plezier!

* Wil je niet dat jouw foto’s tijdens de presentatie in de kerk getoond worden, geef dit dan om 14.00 uur direct door, door middel van een berichtje naar het gekregen telefoonnummer. De foto’s/filmpjes zullen dan na afloop verwijderd worden.

Vrijdag 3 september

Koekjes bakken
Vanmiddag gaan we gezellig thuis koekjes bakken. In je tasje vind je koekjesmix en een puntzak. Bak de koekjes volgens de instructie op het pak. Na het bakken kun je de koekjes versieren.

Zijn je koekjes klaar? Doe er een aantal in de puntzak en deel de koekjes uit.

Veel plezier!

Theathergroep Onwijz
Op vrijdagavond komt theatergroep Onwijz een mooie voorstelling geven. De voorstelling heet ‘Hieperdepiep!’ en wordt gehouden in de kerk.

De koning is jarig en laat zijn koninklijke postbezorger alle mensen uit het land uitnodigen voor een geweldig feest. Maar of dat helemaal goed gaat…? Dat zie je tijdens de feestelijke voorstelling ‘Hieperdepiep!’

Je kunt je opgeven om hierbij aanwezig te zijn via de link https://forms.gle/XDpzeiNWDUgENjDGA. Na opgave ontvang je een bevestiging als je live aanwezig kunt zijn.

Om 18.30 uur begint de voorstelling, inloop vanaf 18.00 uur. Als je niet in de kerk aanwezig kunt zijn, is de voorstelling ook live te volgen via www.kerkdienstgemist.nl of door de link op www.hervormdsprang.nl/vbk te gebruiken.

Zondag 5 september

VBK-Kerkdienst
We vinden het leuk als je zondag 5 september ook aanwezig bent bij de speciale VBK-kerkdienst! Je ouders en andere familieleden zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Online Aanmeldformulier
Het is nodig om je van te voren aan te melden. Dat kan via de link
https://forms.gle/hbWRKYm7j1XYxGif6. Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 3 september.

LET OP: Het gebruikelijke aanmeldsysteem via de website is (gedeeltelijk) uitgeschakeld voor de VBK-kerkdienst. Je kunt je alleen via dit formulier opgeven voor deze kerkdienst.
Zaterdag sturen we per mail een bevestiging naar iedereen die zich heeft aangemeld. We gaan ervan uit dat iedereen die zich opgeeft ook aanwezig kan zijn bij de kerkdienst. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, dan hebben de eerste aanmeldingen voorrang. Geef je dus op tijd op!
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je na het aanmelden toch verhinderd bent, of dat je na het aanmelden nog een aantal extra mensen wilt aan- of afmelden. Is dit het geval, dan kan je een berichtje sturen naar Erik van der Klooster VBKSprang@gmail.com.

Al je ingevulde gegevens zullen alleen voor het plannen van de kerkdienst gebruikt worden. Na de kerkdienst zullen je gegevens worden verwijderd.

VBK +

Ondanks dat er dit jaar geen tent staat organiseren we toch met vbk+ 3 toffe avonden. Woensdag donderdag en vrijdagavond worden er gave, spannende en gezellige spellen gespeeld op verschillende locaties in Sprang. Ben jij in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar (of ga je dit jaar de middelbare school)dan ben je van harte welkom met je vrienden en vriendinnen. Op woensdag en donderdagavond ben je welkom in het jeugdcentrum. We starten deze avonden om 19:00 maar de deuren openen al om 18:45. Op vrijdag ben je welkom bij het scoutinggebouw (Kerkstraat 142) om 20:00 en zal de avond duren tot 00:00. Zien we jouw met je vrienden en vriendinnen 1,2 en 3 september?