Privacyverklaring

In Nederland werd privacy beschermd door de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Vanaf 25 mei 2018 moet iedere organisatie binnen de Europese Unie voldoen aan nieuwe regels waarmee de privacy van personen nog meer wordt beschermd. Deze regels zijn opgenomen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG zorgt er voor dat burgers meer rechten krijgen als het gaat om hun privacy en persoonsgegevens. Ook kerkgenootschappen vallen onder de AVG. Op basis van een model van de Protestantse Kerk in Nederland is binnen onze gemeente een privacyverklaring opgesteld. U kunt deze hier vinden. Het kan zijn dat er op basis van nieuwe ervaringen en afspraken nog wijzigingen op plaatsvinden. We informeren u daarover via de bekende kanalen.

De AVG geldt niet enkel voor de “gemeente” maar ook voor de “diaconie”. Dit betekent, dat voor zover van toepassing daar waar in stukken van onze gemeente “gemeente” als rechtspersoon wordt genoemd, ook dient te worden gelezen “diaconie” en daar waar “kerkenraad” wordt genoemd, ook dient te worden gelezen “college van diakenen”.

 

 

Toestemmingsverklaring

Binnen onze gemeente worden persoonsgegevens verwerkt. Bijvoorbeeld op onze website. Kijk maar eens onder het kopje ‘Jeugd’ bij Spoorzoekers. Daar worden de contactpersoon en haar e-mailadres vermeld. Volgens de privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is hiervoor toestemming nodig van degene van wie gegevens worden gebruikt. Een ander voorbeeld is de Nieuwsbron, als daar bijvoorbeeld een activiteit met persoonsgegevens wordt genoemd. Op de website worden ook foto’s gepubliceerd. Als iemand herkenbaar op de foto staat, is hiervoor zijn of haar toestemming nodig.

Daarom is er een toestemmingsverklaring opgesteld. Wij verzoeken u/jou deze verklaring in te vullen, te ondertekenen en af te geven aan een van de leden van het college van kerkrentmeesters (CvK). U ziet altijd wel iemand van het CvK door de weeks of in het weekend.

De toestemmingsverklaring kunt u hier downloaden, ook ligt de verklaring achterin de kerk.

Sprang-Capelle, december 2019
Het college van kerkrentmeesters

 

 

Belangrijkste zaken

In Nederland werd privacy beschermd door de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Vanaf 25 mei 2018 moet iedere organisatie binnen de Europese Unie voldoen aan nieuwe regels waarmee de privacy van personen nog meer wordt beschermd. Deze regels zijn opgenomen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG zorgt er voor dat burgers meer rechten krijgen als het gaat om hun privacy en persoonsgegevens. Ook kerkgenootschappen vallen onder de AVG. U kunt een uiteenzetting van de belangrijkste zaken uit de door de kerkenraad vastgestelde beleidsnotities over de AVG hier vinden.  Het kan zijn dat er op basis van nieuwe ervaringen en afspraken nog wijzigingen op plaatsvinden. We informeren u daarover via de bekende kanalen.

Sprang-Capelle, december 2019
Het college van kerkrentmeesters

  

 

Stappenplan datalekken

Het constateren van een datalek is erg vervelend. Welke risico’s u loopt en wat u hierbij kunt doen leest u in de bijlage.
Stappenplan datalekken Hervormde gemeente te Sprang

Sprang-Capelle, december 2020
Het college van kerkrentmeesters