Jeugd

Als Hervormde gemeente Sprang mogen we enorm gelukkig zijn met en trots zijn op de grote groep jeugd die we tot de vaste kern van onze gemeente mogen rekenen. Voor en door deze groep wordt dan ook behoorlijk wat georganiseerd. In dit overzicht vindt u informatie terug over alle organen binnen onze gemeente die zich richten op jeugd.

Algemene vragen over het jeugdwerk in Sprang? Neem contact op met onze jeugdouderling!
Contactpersoon: Sander Kerstens, Jeugdouderling
Email: s.l.kerstens@hervormd-sprang.nl
Telefoon: 0623459475 

 

Kindernevendienst

Om de betrokkenheid van de kinderen bij het Woord te vergroten is er iedere zondag in de morgen kindernevendienst. Wekelijks voor de groepen 1 t/m 4 en om de week voor de groepen 1 t/m 6.
De kinderen vertrekken na het gebed en komen bij het laatste lied weer binnen. Ze volgen een eigen programma. Tijdens kinderdiensten of op christelijke feestdagen is er geen kindernevendienst.
Contactpersoon: Andra voor de Poorte
Email: knd@hervormd-sprang.nl 

 

Oppas

Iedere zondagmorgen is er oppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Contactpersoon: Sanne Bogers

 

Spoorzoekers

Op dinsdagavond komen de Spoorzoekers bij elkaar. Deze club is bedoeld voor kinderen van groep 5 en 6 van de basisschool.
Contactpersoon: Renate Treffers
Email: renatetreffers@hotmail.com

Fellows

De naam Fellows betekent “kameraden / vrienden”, maar ook “leden”. En als kerk willen we ook aan deze “jonge” leden vertellen wie Jezus is. Fellows is voor iedereen die in groep 7 of groep 8 zit. Het is op dinsdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur (basiscatechese). Aansluitend willen we met elkaar nog een leuke activiteit in het Jeugdcentrum doen. Het programma is dan om 20.00 uur afgelopen. Je hoeft je niet vooraf op te geven, maar we hopen je wel te ontmoeten op de dinsdagavond.
Contactpersoon: Martine Bogers en Erika van Wijk
Email: erikavwijk@hotmail.com

Follow me

Follow Me is een catechesemethode, waarbij we gezamenlijk beginnen. Wij bidden en zingen samen. Ook is er een collecte voor een goed doel. Na de opening wordt het onderwerp uitgelegd met een powerpoint. Na de uitleg gaan we in groepen uit elkaar. We proberen zoveel mogelijk leeftijdsgenoten bij elkaar te plaatsen onder leiding van een mentor. Er wordt dan doorgepraat over het onderwerp en soms worden ook opdrachten uitgevoerd. Follow Me duurt ongeveer een uur en na afloop drinken we iets in het Honk. Follow Me is op maandagavond en we beginnen om 18.45 uur.
Contactpersoon: Hendrik Raamstijn
Email: h.a.raamstijn@hervormd-sprang.nl

 

Follow me next

Follow Me Next is eigenlijk hetzelfde als Follow Me, maar een vervolg, bedoeld voor 16-jarigen en ouder.
Ook hier een centrale opening met thema en het doorpraten ervan in kleine groepen met een vaste mentor.
Follow Me Next is op maandagavond om 19.30 uur.
Contactpersoon: Hendrik Raamstijn
Email: h.a.raamstijn@hervormd-sprang.nl

Belijdeniscatechisatie

Als je van harte Jezus wil volgen en dat midden in de gemeente hardop wilt zeggen is het moment aangebroken om belijdeniscatechese te volgen. Daarin word je voorbereid om belijdenis van het geloof af te leggen.
Dit kun je aangeven, waarna je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsavond. Als je twijfelt is dat geen reden om het niet te doen. De belijdeniscatechese volgen kan een middel zijn om daarachter te komen. Er is geen minimum- of maximumleeftijd aan gebonden. Voel je vooral welkom!
Contactpersoon: ds. E. van Wijk
Email: predikant@hervormd-sprang.nl

 

De ZAAC

Hey jij daar! Zit je in klas 1,2,3 of 4 van de middelbare school dan is de ZAAC de club voor jou! Elke zaterdagavond staat er een spetterend programma voor jou klaar! (Op de derde zaterdagavond van de maand is dat bij FRIENDS in Doeveren.) We ontmoeten elkaar in ’t Honk van het Jeugdcentrum, de deuren gaan open om 19:45 en rond 22:00 is het programma afgelopen. Na afloop kun je gezellig blijven hangen in ’t Honk voor een potje tafelvoetbal, pingpong of gewoon om gezellig na te kletsen. Wil je de exacte data weten? Kijk dan in de agenda van Hervormd Sprang. Tot zaterdag!

Contactpersoon: zaac@hervormd-sprang.nl

 

 

Watch

Ben jij tussen de 16 en 19 jaar of ga je naar de 4e klas op de middelbare school, aarzel dan niet en kom langs bij de Watch!
Ontmoet elkaar in het Honk van het Jeugdcentrum of ga met ons mee een avondje erop uit! De activiteiten zijn divers en actief. Denk aan een tof spel of uitdaging, soms gericht op een actueel thema.  
De avond start om 20.00 uur en om 22.00 uur sluiten we met elkaar af. Na afloop kun je gezellig blijven hangen in het Honk om een drankje te doen en bijvoorbeeld een potje te tafelvoetballen.
Check de agenda voor onze planning!
Contactpersoon: Marjon Kerstens
Email: cjvsprang@gmail.com

 

VBK/VBK+ – VakantieBijbelKlub

Al ruim 25 jaar wordt in de laatste week van de zomervakantie de VBK gehouden op het Molenplein in Sprang. Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt er een gevarieerd programma aangeboden voor kinderen van 4-12 jaar.
Ieder jaar staat een nieuw thema centraal. Het programma biedt creativiteit, actie, spel en er wordt gezongen en een Bijbelverhaal verteld. De VBK vindt plaats in een sfeer van veiligheid en gezelligheid, waar ieder kind zichzelf kan en mag zijn. Doel is om de kinderen iets van de liefde van Jezus door te geven.
De kinderen van 10-12 jaar, de Yellow Kids, hebben een eigen tent. Zij hebben een eigen programma met net wat meer uitdaging, afgestemd op hun leeftijd. Op zondag wordt de VBK afgesloten met een welkomstdienst in de kerk.
’s Avonds komen de tieners die op de middelbare school zitten bij elkaar voor hun programma. (de VBK+).
Hierbij zijn vaak ook activiteiten buiten de tent georganiseerd en wordt de vrijdagavond traditioneel afgesloten met een spectaculair eindspel en gezellig kampvuur.
C
ontactpersoon: Sander Kerstens, Jeugdouderling
Email: s.l.kerstens@hervormd-sprang.nl

Bekijk hier de VBK pagina.

Jeugdraad

De jeugdraad is een overleg tussen alle jeugdwerkers uit onze gemeente en mede-verantwoordelijk voor activiteiten die club-overstijgend zijn. Denk aan het startweekend en het jaarlijks terugkerende kamp dat vanuit onze gemeente wordt georganiseerd.
Contactpersoon: Sander Kerstens, Jeugdouderling
Email: s.l.kerstens@hervormd-sprang.nl

 

Soos(+)

Elke zondagavond na de avonddienst komen jongeren vanaf 16 jaar samen in het Honk in het Jeugdcentrum. Vooral gezellig samen zijn, een pijltje gooien, een tafelvoetballetje trappen, een pingpongballetje slaan en een goed gesprek. Eén keer in de maand soos+, een avond met meer verdieping op basis van een thema dat voorbereid is door één van de jongeren.
Contactpersoon: Marijn van Zelst
Email: marijnvanzelst@gmail.com