Jeugd

Als Hervormde gemeente Sprang mogen we enorm gelukkig zijn met en trots zijn op de grote groep jeugd die we tot de vaste kern van onze gemeente mogen rekenen. Voor en door deze groep wordt dan ook behoorlijk wat georganiseerd. In dit overzicht vindt u informatie terug over alle organen binnen onze gemeente die zich richten op jeugd.

Algemene vragen over, interesse naar het uitvoeren van of deelnemen aan het jeugdwerk in Sprang? Neem contact op met onze jeugdouderling!
Contactpersoon: Sander Kerstens, Jeugdouderling
Email: s.l.kerstens@hervormd-sprang.nl
Telefoon: 0623459475 

 

Kindernevendienst

Om de betrokkenheid van de kinderen bij het Woord te vergroten is er iedere zondag in de morgen kindernevendienst. Wekelijks voor de groepen 1 t/m 4 en om de week voor de groepen 1 t/m 6.
De kinderen vertrekken na het gebed en komen bij het laatste lied weer binnen. Ze volgen een eigen programma. Tijdens kinderdiensten of op christelijke feestdagen is er geen kindernevendienst.
Contactpersoon: Andra voor de Poorte
Email: knd@hervormd-sprang.nl 

 

Oppas

Iedere zondagmorgen is er oppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Contactpersoon: Sanne Bogers

 

Spoorzoekers

Op dinsdagavond komen de Spoorzoekers bij elkaar. Deze club is bedoeld voor kinderen van groep 5 en 6 van de basisschool.
Contactpersoon: Renate Treffers
Email: renatetreffers@hotmail.com

Fellows

De naam Fellows betekent “kameraden / vrienden”, maar ook “leden”. En als kerk willen we ook aan deze “jonge” leden vertellen wie Jezus is. Fellows is voor iedereen die in groep 7 of groep 8 zit. Het is op dinsdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur (basiscatechese). Aansluitend willen we met elkaar nog een leuke activiteit in het Jeugdcentrum doen. Het programma is dan om 20.00 uur afgelopen. Je hoeft je niet vooraf op te geven, maar we hopen je wel te ontmoeten op de dinsdagavond.
Contactpersoon: Martine Bogers, Henko Lam en Janske van Aalsburg
Email: arjanenmartinebogers@gmail.com

12 t/m 15 catechese

Iedere week is er op maandagavond catechese voor deze leeftijd van 12 t/m 15 jaar en we beginnen 27 september!
Dit is voor iedereen van 12 en 13 jaar om 19:00 (tot 19:45uur) en iedereen van 14 en 15 jaar om 20:00 (tot 20:45uur)
We gaan komend seizoen weer diverse thema’s behandelen, sommige thema’s geven aanleiding om er verder over na te denken, sommige juist over na te praten en andere om het in de praktijk te gaan toepassen. Let even op je leeftijd welke tijd je verwacht wordt iedere maandag.
Geef je op voor het komende catechese seizoen via: https://forms.gle/uUYprppsDAFnwEvTA
Contactpersoon: Hendrik Raamstijn
Email: h.a.raamstijn@hervormd-sprang.nl

 

16+ catechese (t/m 21 jaar)

Let op, voor jullie in deze leeftijd is de dag aangepast t.o.v. andere jaren!
Iedere week begint het programma op dinsdagavond om 20:00uur en we starten 28 september met de eerste avond!
Hierbij is er om de week catechese vanuit de methode Follow Me Next icm de mentorcatechese methode van de HGJB aangevuld met lessen over de geloofsleer (zoals bij belijdeniscatechese) door Ds. van Wijk.
De andere catechese-avonden worden vormgegeven als “JV-avonden” (Jeugdvereniging). Deze avonden staan in het teken van onderlinge ontmoeting, discussie en Bijbelstudie. De jongeren verzorgen bij de JV zelf een groot deel van de avond, daarin bijgestaan door de mentoren en de JV-avonden zijn meer gericht op Bijbelstudie en discussie. Deze opzet van twee soorten avonden samen vormen de 16+ catechese. We verwachten jullie dan ook iedere week.
Geef je op voor het komende catechese seizoen via: https://forms.gle/uUYprppsDAFnwEvTA
Contactpersoon: Hendrik Raamstijn
Email: h.a.raamstijn@hervormd-sprang.nl

Belijdeniscatechisatie

Als je van harte Jezus wil volgen en dat midden in de gemeente hardop wilt zeggen is het moment aangebroken om belijdeniscatechese te volgen. Daarin word je voorbereid om belijdenis van het geloof af te leggen.
Dit kun je aangeven, waarna je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsavond. Als je twijfelt is dat geen reden om het niet te doen. De belijdeniscatechese volgen kan een middel zijn om daarachter te komen. Er is geen minimum- of maximumleeftijd aan gebonden. Voel je vooral welkom!
Contactpersoon: ds. E. van Wijk
Email: predikant@hervormd-sprang.nl

 

De ZAAC

Hey jij daar! Zit je in klas 1,2,3 of 4 van de middelbare school dan is de ZAAC de club voor jou! Elke zaterdagavond staat er een spetterend programma voor jou klaar! (Op de tweede zaterdagavond van de maand is dat bij FRIENDS in Doeveren.) We ontmoeten elkaar in ’t Honk van het Jeugdcentrum, de deuren gaan open om 19:45 en rond 22:00 is het programma afgelopen. Na afloop kun je gezellig blijven hangen in ’t Honk voor een potje tafelvoetbal, pingpong of gewoon om gezellig na te kletsen. Wil je de exacte data weten? Kijk dan in de agenda van Hervormd Sprang. Tot zaterdag!

Contactpersoon: zaac@hervormd-sprang.nl

 

 

VBK/VBK+ – VakantieBijbelKlub

Al ruim 25 jaar wordt in de laatste week van de zomervakantie de VBK gehouden op het Molenplein in Sprang. Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt er een gevarieerd programma aangeboden voor kinderen van 4-12 jaar.
Ieder jaar staat een nieuw thema centraal. Het programma biedt creativiteit, actie, spel en er wordt gezongen en een Bijbelverhaal verteld. De VBK vindt plaats in een sfeer van veiligheid en gezelligheid, waar ieder kind zichzelf kan en mag zijn. Doel is om de kinderen iets van de liefde van Jezus door te geven.
De kinderen van 10-12 jaar, de Yellow Kids, hebben een eigen tent. Zij hebben een eigen programma met net wat meer uitdaging, afgestemd op hun leeftijd. Op zondag wordt de VBK afgesloten met een welkomstdienst in de kerk.
’s Avonds komen de tieners die op de middelbare school zitten bij elkaar voor hun programma. (de VBK+).
Hierbij zijn vaak ook activiteiten buiten de tent georganiseerd en wordt de vrijdagavond traditioneel afgesloten met een spectaculair eindspel en gezellig kampvuur.
C
ontactpersoon: Sander Kerstens, Jeugdouderling
Email: s.l.kerstens@hervormd-sprang.nl

Bekijk hier de VBK pagina.

Jeugdraad

De jeugdraad is een overleg tussen alle jeugdwerkers uit onze gemeente en mede-verantwoordelijk voor activiteiten die club-overstijgend zijn. Denk aan het startweekend en het jaarlijks terugkerende kamp dat vanuit onze gemeente wordt georganiseerd.
Contactpersoon: Sander Kerstens, Jeugdouderling
Email: s.l.kerstens@hervormd-sprang.nl

 

Soos(+)

Elke zondagavond na de avonddienst komen jongeren vanaf 16 jaar samen in het Honk in het Jeugdcentrum. Vooral gezellig samen zijn, een pijltje gooien, een tafelvoetballetje trappen, een pingpongballetje slaan en een goed gesprek. Eén keer in de maand soos+, een avond met meer verdieping op basis van een thema dat voorbereid is door één van de jongeren.
Contactpersoon: Marijn van Zelst
Email: marijnvanzelst@gmail.com