Fijn dat u deze pagina bezoekt!

Helaas treft u hier andere informatie aan dan u wellicht verwacht had. Dit komt door de lock-down waar we als samenleving inzitten en waar wij ons als Hervormde Kerk te Sprang niet aan willen onttrekken. Het gevolg is dat we geen bezoekers kunnen ontvangen. Dit doet ons uiteraard pijn! We zagen er juist naar uit om op een veilige manier zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om met anderen samen Kerst te vieren.

Kerst heeft alles te maken met “verbinding”. God, de Schepper van hemel en aarde, heeft Zich aan ons mensen verbonden. Dat deed Hij door te komen delen in ons menselijke bestaan. Dat is wat de geboorte van Jezus is, en waarom in de Bijbel staat dat Jezus ook wel Immanuël genoemd wordt, wat “God met ons” betekent.

Dat we nu als kerk ons verbinden aan de samenleving en ons niet terugtrekken daaruit, is dan ook in navolging van Hem! We willen op geen enkele manier afstand creëren tot wie dan ook. De heerlijke boodschap, dat God alzo lief de wereld heeft gehad, is veel te belangrijk voor alle mensen. Daar willen we door ons gedrag geen muren en obstakels omheen zetten, zelfs niet als de grondwet ons dat toestaat.

Wanneer de deuren weer open zijn ontvangen we graag zoveel mogelijk mensen in onze diensten. Als u of jij dit leest, via de krant of de kerstkaart, weet je dan hartelijk welkom! We hopen dat het feit dat we solidair zijn geweest een extra uitnodigende werking op u of jou heeft. We gunnen immers iedereen deze ontdekking: God is ook met mij! Immanuël!

Klik hier voor de kerstkaart die in Sprang en Landgoed Driessen huis-aan-huis is bezorgd.

Bij de diensten:

We nodigen u van harte uit om onderstaande diensten live of op een later moment mee te kijken via de website. Dat kunt u doen door op deze link te klikken.

Datum Tijd Wat Omschrijving

24 december

21.00 uur Kerstzangavond Luisteren naar veel bekende kerstliederen, orgel, piano en trompet.

Om 21.00 uur “Ere zij God vanaf de kerktoren door trompet.

25 december

9.30 uur Kerstdienst M.m.v. ds. E. van Wijk en diverse muzikanten

25 december

21.00 uur Kerstviering M.m.v. Wim van Kuik (dirigent/pianist), een variatie van oude en nieuwe kerstliederen

26 december

9.30 uur Kerstdienst M.m.v. ds. E. van Wijk en diverse muzikanten

26 december

21.00 uur Kerstviering

Gericht op tieners en jongeren

m.m.v. diverse muzikanten

27 december

9.30 uur Kerstdienst
Kerst op zondag
Ds. A.J. Mouw, Aalburg

27 december

18.30 uur Reguliere dienst

Ds. F. Maaijen, Zwijndrecht

31 december

19.00 uur Avonddienst Oudejaarsdag

Ds. E. van Wijk

Ochtenddienst

Nieuwjaarsdag

Ds. E. van Wijk + nieuwjaarswensvideo

Kinderkerstfeest:

Het kinderkerstfeest wordt dit jaar online uitgezonden en is beschikbaar vanaf vrijdag 25 december vanaf 11.30 uur. Aan deze uitzending hebben kinderen vanuit onze gemeente meegewerkt. Kijken jullie mee?

Kerstviering senioren:

Op woensdagavond 16 december is de Kerstviering voor senioren gehouden. Er is gezongen door verenigingsleden, dominee Van Wijk heeft een meditatie gehouden, er zijn gedichten voorgedragen en natuurlijk is er een verhaal verteld. U kunt de kerstviering hier terugkijken.

Een hartelijke kerstgroet van de Commissie Seniorenmiddagen en de Mannen- en Vrouwenvereniging

De wensradio:

Op D.V. woensdag 23 december is er een speciale kerstuitzending van de Wensradio. Vanuit onze kerk is er dan weer een programma, deze keer met beeld en geluid.
Via deze link, kunt u deze uitzending volgen. Het is mogelijk om uw persoonlijke kerstboodschap door te geven, maar geen liederen.
Deze worden door de wensradio commissie voor u uitgezocht. Ook zullen er diverse meditaties en live liederen gezongen en gespeeld worden. We kijken uit naar een mooie uitzending, die vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur zal duren.
Luistert en kijkt u ook mee?! Namens het team van wensradio alvast gezegende kerstdagen gewenst.

Oliebollenactie:

Kijk hier voor meer informatie over de oliebollenactie.

Nieuwjaarswensvideo:

Door de omstandigheden kunnen wij elkaar dit jaar niet fysiek een goed nieuwjaar toe wensen. Het lijkt ons daarom leuk om het dit jaar digitaal te doen. Zo zien we elkaar alsnog en kunnen wij onze wensen uitspreken. In de dienst van 1 januari zal dit uitgezonden worden. Waar moet u op letten bij het maken van een filmpje: horizontaal filmen, stille omgeving en maximaal 10 seconden.

U kunt het filmpje voor 28 december mailen naar leonmewis@gmail.com met als onderwerp ‘Nieuwjaarsgroet 2021’ of via Whatsapp naar 06-27618965 (Marga Schouten).

Mocht u er niet uit komen, schakel iemand uit uw omgeving in of bel 06-27618965.