Geef je op voor de catechese via dit formulier
12-15 catechese
Iedere week op maandagavond (18.45 uur) is er catechese voor deze leeftijd. Daarbij wordt gebruik gemaakt de methode Follow Me en de mentorcatechese methode van de HGJB. Eigenlijk hetzelfde als afgelopen jaren maar met de toevoeging van sommige avonden met extra diepgang (door Ds. van Wijk) of ontspanning (voor de onderlinge binding als mentorgroep) en wat praktijkavonden.
16-21 catechese
Let op, voor deze leeftijd is het programma iets aangepast t.o.v. voorgaande jaren!
Iedere week op maandagavond (19.30 uur) is er catechese voor deze leeftijd. Om de week krijg je de catechese vanuit de methode Follow Me Next en de mentorcatechese methode van de HGJB wordt aangevuld met lessen over de geloofsleer (zoals bij belijdeniscatechese) door Ds. van Wijk.
De andere catechese-avonden worden vormgegeven als “JV-avonden” (Jeugdvereniging). Deze avonden staan in het teken van onderlinge ontmoeting, discussie en Bijbelstudie. De jongeren verzorgen dan zelf een groot deel van de avond, daarin bijgestaan door de mentoren en de JV-avonden zijn meer gericht op Bijbelstudie en discussie. Deze opzet van twee soorten avonden samen vormen de 16+ catechese. We verwachten de jongeren dan ook iedere week.
22+
Als je 22 jaar of ouder bent, of je al belijdenis hebt gedaan, zijn er 2 soorten avonden die je bij kunt wonen. De Jeugdvereniging-avonden (om de week op maandag, v.a. 19.30 uur) kan je blijven bezoeken tot je ongeveer 24 bent. In dat geval ligt het voor de hand dat je daarin een rol krijgt. Op de andere maandagavonden (vanaf ca. 20.15 uur) is er een 22+ kring (tot ca. 32 jaar). Deze avonden staan in het teken van Bijbelstudie, geloofsgesprek en onderlinge ontmoeting.
Belijdeniscatechese
Op de maandagavonden (aanvang 20.00 uur) is er om de week belijdeniscatechese. Je kunt de belijdeniscatechese afwisselen met de Jeugdvereniging-avonden (aanvang 19.30 uur). Bij de belijdeniscatechese wordt je voorbereid op het leven als belijdend lid. Je krijgt daarom les over de geloofsinhoud. Belangrijker nog is de gezamenlijke zoektocht naar een eigen omgang met God. We voeren geloofsgesprekken, en bepalen samen welke plaats Gods Woord (en jouw contact met Hem) in je leven kan krijgen.
Corona
Gedurende het seizoen zullen we de uitvoering van de catechese avonden voor iedere doelgroep afstemmen op de richtlijnen die op dat moment actueel zijn. Deze richtlijnen volgen het beleid van de gemeente Hervormd Sprang en het RIVM, door de inzet van de mentoren, betrokkenen en jongeren zal het met de huidige informatie mogelijk zijn om de catechese op een verantwoorde wijze op te starten.
Voor verdere vragen neem contact op met Hendrik Raamstijn via h.a.raamstijn@hervormd-sprang.nl