Alpha-cursus Waalwijk
Vanaf donderdag 19 januari wordt er in Waalwijk een Alpha-cursus gehouden. Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en een kleine groep. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Het is de plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. En bovenal: de plek waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd kijk en luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen: “Is er meer?”, “Wie is Jezus?” en “Bidden: waarom en hoe?”.

Welkom!

De eerste keer is op donderdag 19 januari vanaf 20.00 uur (deze keer is nog zonder maaltijd). Daarna beginnen we wekelijks vanaf 18.00 uur, met maaltijd. Locatie: De Koningsschool, Burg. Van Casterenstraat 41 te Waalwijk. Deelname is vrijblijvend en gratis. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via marijnvanzelst@hotmail.com.

De link naar de folder vind u hier.