Valentijn is een dag om de liefde te vieren en stil te staan bij de Bron van onze liefde: GOD!
Laten we speciaal op deze dag in ons gebed onze geliefden voor het aangezicht van God brengen.
God roept ons in de Bijbel ook op om de liefde praktisch te maken. Hoe kun jij de geliefde om je heen laten voelen en ervaren dat ze kostbaar, waardevol en geliefd zijn? Denk dat niet alleen aan je geliefde, maar ook aan kinderen, familie, buren, vrienden, kennissen. Hieronder een aantal ideeën om juist in deze moeilijke tijd, waarin we fysiek afstand van veel mensen bewaren, te laten voelen dat we van ze houden!

– Knip een hart uit karton (zie deze link) versier het mooi, plak er een lang lint op en plak aan de uiteinden van het lint een tekening van je handen. Bid voor de ander en schrijf iets op het hart of op de handen…. wat waardeer je in de ander, wat maakt die ander uniek, een leuke anekdote, een mooie tekst, een lieve wens of een mooie brief… Druppel tot slot wat geurolie op het hart; een prachtig symbool voor de geur van de liefde die zich verspreid. Zo kun je met een virtuele knuffel iemand laten merken dat hij of zij kostbaar, waardevol en geliefd is!

– Breng een bloem bij de buren of bij vrienden of iemand die dat gewoon zo hard nodig heeft en bid voor en misschien wel met diegene.
– Verras je kinderen of iemand anders met een heerlijk Valentijns ontbijt/lunch/diner, versier de tafel met hartjes, leg wat lekkere snoepjes op het bord, gezellig muziekje aan en smullen maar 😉. Denk met elkaar na hoe bijzonder het is dat God ons aan elkaar gegeven heeft en bid voor elkaar. Gods liefde vervult ons en is zoeter dan snoep.
– Loop met iemand anders een mooie wandelroute. Bemoedig elkaar door stil of hardop voor de ander te bidden, neem een leuke verrassing mee of lees onderweg een mooie brief aan de ander voor.

Weet, misschien juist als je je heel eenzaam voelt, dat Gods liefde nooit vergaat en dat je waardevol, kostbaar en geliefd bent! Heb je behoefte aan iemand die voor jou bid? Laat het ons weten via: gebedsuur@hervormd-sprang.nl . We wensen je een liefdevolle en zegenrijke dag toe.
Het gebedsteam,
Haske, Johan, Herwald en Janske